2024 MEB E-Sınavlarında Değişen Uygulamalar

2024 MEB E-Sınavlarında Değişen Uygulamalar
25 Şubat 2024 18:25
4.424
A+
A-

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ E-SINAV UYGULAMA KILAVUZU- 2024 ŞUBAT DEĞİŞİKLİKLERİ

1)

► ç) Kursiyerler; sınava gelirken fotoğraflı, mühür/kaşeli ve imzalı sınav giriş belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesini yanında bulunduracak ve bu belgeleri ibraz ederek sınava katılabilecektir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip (çipli kimlik kartı) kursiyerlerin sınav giriş belgesinde imza ve mühür/kaşe bulunma zorunluluğu yoktur. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı dışında diğer geçerli kimlik belgeleri ile sınava gelen adayların sınav giriş belgelerinde mühür/kaşe ve imza olmak zorundadır. Kursiyerler e-Sınav giriş belgesini salon görevlilerine teslim etmek zorundadırlar.

Önceki kılavuzda çipli yeni kimlikleri olan adaylarda çift imza ve mühür yerine tek imza ve mühür olması yetiyordu ancak son kılavuzda,  çipli yeni TC. Kimlikleri olan adaylarda imza kaşe ve mührü kaldırdılar artık kaşe/imza ve mühür olmasa da olur

Yeni ve çipli TC kimlik kartı dışındaki tüm geçerli kimlik belgelerinde ise önceki kılavuza göre çift imza/kaşe ve mühür şartı aranırken değişen yeni uygulamaya göre diğer tüm kimlik bilgilerinde tek imza/kaşe ve mühür şartı getirilmiştir

2)

► Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınav Uygulama Kılavuzu-2024 sayfa 9 Ç maddesinin devamı

Evlilik, boşanma, mahkeme kararı vb. nedenlerle soyadı değişikliği olan adayların geçerli kimlik belgesinde yer alan kimlik numaraları kontrol edilir, giriş belgesindeki kimlik numarası ile aynı ise kimlik belgesi geçerli kabul edilir.

Yeni kılavuza eklenen bir diğer değişiklikte bu. Bu Ekim 2023 te güncellenen kılavuzda yoktu

3) Bu değişikliklerin haricinde “Geçerli kimlik belgeleri yada sınava girerken bulundurmaları gereken belgeler, telsiz ve kalfalık ustalık- usta öğreticilik sınavlarında da aynı yalnız bu sınavlarda aday ehliyetini ibraz ederekte  sınava girebilir ancak ehliyette TC kimlik numarasının olması gerekir.

Bu 2 değişiklik haricinde değişmeyen aynı kalan fakat dikkat edilmesi gereken diğer hususlarında bir daha altını çizeyim dedim, belki sınav öncesi bakar hatırlarız..

1­-Geçici koruma statüsünde olan adaylar yalnızca kendi illerinde sınava girebilirler

2-Joker aday soruları kalktı. Artık şüphe durumu oluşsa dahi sınava alıyoruz sınav düzenini bozmuyoruz şüphe devam ederse sınav sonunda joker aday tespit tutanağını doldurup emniyet görevlilerine şahsın teslim edilmesini sağlayıp, e sınav uygulama modülünde de aday hakkında “adayın kendi yerine başkasının sınava girmesini sağladığı tespit edildi” seçeneğinin işaretlenerek sınavının iptal edilmesini sağlıyoruz.

3-Sınav görevlileri son 15 dk kalana kadar giriş yapmak zorundadırlar son 15 dk. İçerisinde giriş yapanlar görevi ihmalden soruşturma ile karşı karşıya kalacaklardır

4-Sına süresi uzun olan Telsiz vb sınavlarda bir sonraki komisyon bu nedenle sisteme geç dahi girse bu gecikme dikkate alınmayacaktır

5-e- sınav giriş belgelerinin renkli yâda siyah beyaz olması önemli değil

6-Sınav bitişinde çıkan sınav tutanağının altına el yazısı ile sınava giren ve girmeyen aday sayısı yazılır

7-Sınava girmeyen aday uygulama üzerinden girmedi şeklinde işaretlenir fakat bunu yapmadan önce başka bir adayın sınavdan çıkmış olması gerekir.

8-Sınava girenlerin imzalı listesinde sınava girmeyen adayın karşısına GİRMEDİ ibaresi yazılır.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Threads’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.