2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Dair İş ve İşlemlerden Önemli Hususlar

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Dair İş ve İşlemlerden Önemli Hususlar
15 Ağustos 2024 09:07
1.873
A+
A-

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Dair İş ve İşlemlerden Önemli Hususlar

📌 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak.

📌 ”Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” öğretim programları 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde uygulanacak.

📌 Öğrenci kaydında kayıt parası ücreti alınmayacak

📌 İl millî eğitim müdürlüklerince öğretmenlerin görev yaptığı ilçelerde, alanında öğretmen ihtiyacı varken başka bir ilçede yer alan eğitim kurumlarına zorunlu bir mazereti olmaksızın kesinlikle görevlendirme yapılmayacak.

📌 İlçede norm kadro fazlası öğretmen bulunan alanlarda ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmemesi hususunda gerekli özen gösterilecek.

📌 İlkokul 1 ve ortaokul 5. sınıflara kayıtları e okul üzerinden belirlenecek

📌 Sınıf annesi uygulamalarına izin verilmeyecek

📌 Genelge’ye göre, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okuma ve yazmayı öğrenmelerine ilişkin düzenlenmek istenen etkinlikler, okuldaki tüm 1. sınıf öğrencileri için ortak olarak mayıs ayının ikinci haftasından sonra planlanacak.

📌 İlkokullarda sınav saati uygulaması kaldırıldı

📌 Öğrencilere çoktan seçmeli soruların yer aldığı kısa süreli, hazır bulunuşluk, tarama gibi adlar altında hiçbir sınav uygulanmayacak. Sonuç odaklı ölçme ve değerlendirme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenerek öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimleri sürekli takip edilecek ve dersin içeriğine uygun değerlendirme araçları kullanılacak.

📌 Sınıflarda cep telefonu bulundurulmama uygulamasına devam edilecek.

📌 Resmî/özel eğitim kurumları tarafından planlanacak mezuniyet günü etkinliklerinde velilere ve okullara külfet olacak etkinlikler yapılmayacak. Etkinlikler için önceden izin alınarak okulların, il/ilçe müdürlüklerinin uygun mekân ve/veya alanları kullanılacak, okul/kurum dışındaki mekanlarda mezuniyet etkinlikleri gerçekleştirilmeyecek.

📌 Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan “Zanaat Atölyeleri”, uygulama kılavuzu doğrultusunda yürütülecek, okulların açılmasıyla birlikte programın ortaokullarda tanıtılmasına ve ders dışı saatlerde istekli öğrencilerin atölyedeki faaliyetlere yönlendirilmesine özen gösterilecek.

📌 Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi için ülke genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca yerleştirilmeleri uygulamasına bu yıl Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde devam edilecek.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.