20 Yılını Doldurmuş Öğretmenler Başöğretmen Olacak

20 Yılını Doldurmuş Öğretmenler Başöğretmen Olacak
10 Ekim 2024 22:00
6.385
A+
A-

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi görüşmeleri tamamlandı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM’de kabul edildi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu 34’üncü madde kanundan çıkartıldı. Kanundan çıkartılan madde “öğretmenlerin hizmet sınıfının değiştirilmesi” maddesiydi.

Madde 34- Madde ile Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından haklarında yapılan denetim ve inceleme sonucunda öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde görevini yerine getirmede yetersizliği tespit edilen öğretmenlerin Akademide eğiime alınması, eğitim sonrasında ilk denetim ve incelemeyi yapanlar dışındaki Bakanlık müfettişi veya eğitim müfettişi tarafından yapılan yeni denetim ve inceleme sonucunda da yetersizliği tespit edilenlerin hizmet sınıflarının değiştirilmesine yönelik düzenleme yapılmaktadır. Bu düzenlemeyle tüm öğrencilere nitelikli eğitim verilerek eğitimde imkân ve firsat eşitliğinin sağlanması ve çeşitli nedenlerle görevini yapamayacak hâle gelen öğretmenlerin korunması amaçlanmaktadır

20 yılını doldurmuş öğretmenler başöğretmen olacak.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi “Geçici Madde 3” TBMM’de kabul edildi. Buna göre kanunun yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan öğretmenler 20 yıllık çalışma süresini tamamlamaları hâlinde doğrudan başöğretmen unvanı için başvuruda bulunabilecekler.

Uzman öğretmenlikte süre 10 yıl olarak yasalaştı.

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.