Mevzuatlarıyla 16-20 Mart ve 23-27 Mart İdari İzninde Ek Ders Girişleri Nasıl Olacak?

Mevzuatlarıyla 16-20 Mart ve 23-27 Mart İdari İzninde Ek Ders Girişleri Nasıl Olacak?
14 Mart 2020 02:17 | Son Güncellenme: 24 Mart 2020 23:26
41.964
A+
A-

16-20 Mart ve 23-27 Mart İdari İzninde Ek Ders Girişleri Nasıl Olacak?

Pdf halini indirmek için TIKLAYINIZ.

16 – 20 Mart ( Öne çekilen ara tatil seminer haftası ) ve 23 – 27 Mart ( İdari izinli olunan hafta ) tarihlerinde yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretlerinin nasıl ödeneceği konusunda akıllarda soru işaretleri oluşmuştur. Bu kapsamda ek ders girişlerine ilişkin veri girişleri açıklamalar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

MEB Güncel Görüş Yazıları ve Önemli Yazılar Arşivi

http://www.webdeogren.com/forum/meb-gorus-yazilari-arsivi-t477.0.html

 

YORUMLAR

  1. Tuğrul dedi ki:

    http://haber.webdeogren.com/eb-fp-btrler-icin-ara-tatil-kulup-belletmenlik-nobet-yazisi-gonderdi.html

    Bu yazının 1. maddesine göre ara tatilde de btr öğretmenine 18 yazılması gerekmez mi?

    1. Admin dedi ki:

      Burayı incelerseniz Hocam.

      FP-Btr Öğretmenlerine Ara Tatilde 18 Saat Ücret Ödenir mi?

      http://haber.webdeogren.com/fp-btr-ogretmenlerine-ara-tatilde-18-saat-ucret-odenir-mi.html

  2. selim dedi ki:

    BTR öğretmenlerine ara tatilde 18 saat ödenir.2. dönem başında bakanlıktan bununla ilgili yazı geldi.

    1. Admin dedi ki:

      Btr Öğretmenlerin ara tatilde 15 saat ödenir Hocam. Gelen yazı ekders karara uygun değildir. Yeğitek de 15 saat ödenmesi gerektiğini söylemiştir.

      Bilgilerinize.

  3. HASAN dedi ki:

    11. Maddede hata olabilir mi sayın hocam, idareci ve öğretmenler dersi yapmış sayıldıkları için neden yüzde 5 ve 15 artırımlı almasınlar ki? Ayrıca nisan ayı için sormak istiyorum, nisan ayında idari izin 30 nisana kadar olduğu için hafta sonu olan DYK, açıklise derslerinin durumu nasıl olacak, bu konuya da bir açıklık getirebilir misiniz? Mart ayındaki idari izin hafta içini kapsadığı için ve hafta sonu ders yapılmadığı için ödeyemedik.

    1. Admin dedi ki:

      Sayın Hocam,

      Ekders karara göre yüksek lisansı olan yönetici ve öğretmenler %5 ve %15 artırımlı alabilmesi için fiili derse girmesi gerekir. Fiili ibaresi nettir.

      1. HASAN dedi ki:

        Evet doğru söylüyorsunuz hocam; ama kafamı karıştıran nokta, “Toplu Sözleşme Metni İkinci Bölüm Madde 2- (1)… izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar. ” ifadesi. Yani bu dersleri fiilen yapmış saydıkları için ödenir diye yorumluyorum. Zaten diğer dersleri de fiilen yapmış saydıkları için ücretini alıyoruz, diye yorumladım. Bunla ilgili görüş yazısı da bulamadım. Önümüzdeki nisan ayı için açık lise ve hafta sonları dyk’leri ödemeyeceğiz galiba, çünkü görüş yazılarında iş günleri ibaresi var, dolayısıyla hafta sonları da idari izinli olsak bunlar iş günlerinde olmadığı ödemeyeceğiz değil mi hocam, fikrinizi almak istedim..

  4. Osman dedi ki:

    Bakanlığın 13 mart tarihli idari izin genelgesi 1. Maddesinde öğretmenlerin 15 saat ek ders alacağı, idarecilerin ise üzerlerinde bulunan ders, ek ders ve yönetim görevini yapmış sayılacağı yazıyor. Bu durum seminer dönemi ile çelişmemekte midir. Ödemelerde sizin yayınladığınız ödeme yazısı ile de çelişmektedir. Genelgeyi mı dikkate alalım webde öğreni mi?

    1. Admin dedi ki:

      Sayın Hocam,

      Bu çalışma idari izin genelgesi, ekders karar ve toplu sözleşmeye göre hazırlanmış olup çelişkili bir durum yoktur. Seminer döneminde öğretmenler sadece 15 saat seminer ücreti alacaktır. İdarecilerde kendi üzerlerinde bulunan yönetim görevi ücretini alacaklardır. Bunun dışında ayrıca bir ücret ödemesi olmayacaktır. Açıklamalarımız nettir.

  5. Ayşe dedi ki:

    Hocam 6 nisanda Doğum iZnim bitti ek ders alma hakkına sahip değilmiyim . Başladım göreve akar ödeme olmayacak dendi . Teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      Maalesef Hocam.

  6. Ahmet dedi ki:

    Hocam bulunduğum ilçe 23-27 Mart haftası için Halk Egitim okuma-yazma kursunun ve şube rehber öğretmenliği için ödenmesi gereken 2 saat ekdersin ödemesinin yapılamayacağını ifade edip ödeme yapmamış. Bu uygulama doğru mu? Eğer doğru değilse ödenmeyen eksik saatlerimiz için nasıl bir yol izlemek gerekir?

    1. Eyüp YANBAKAR dedi ki:

      Bu bahsi geçen kalemler 28.03.2020 tarihinden itibaren durdurulduğu için 23-27 mart tarihleri arasında ödeme yapılması gerekir. Dolayısıyla uygulama doğru değildir. Dilekçe ile müdürlüğünüze müracaat etmeniz gerekir.

      1. Ahmet dedi ki:

        Üstadım cevabınız için teşekkür ederim. Yalnız özellikle halk eğitim (okuma-yazma) kursu ile ilgili ikna edemiyorum ilçemizi. 28 Mart taki personel genel müdürlüğünün yazısının tam olarak neresinde okuma-yazma kursu ifadesi geçiyor. Orası çok net değil gibi. Ayrıca 28 Mart tan çok daha önce Hayat Boyu ÖGM den gelen bi yazı varmış o yazıda tüm yaygın egitim kurslarının tatil edildiği falan yazıyormuş ondan dolayı 23-27 Mart haftası okuma-yazma vb halk eğitim kurslarının ödenemeyeceğini söylüyorlar. Bu açıklama doğru mu üstadım?

        1. Eyüp YANBAKAR dedi ki:

          Tatil edilmesi ödenemyeceğine anlamı taşımaz. Okullar tatil edildi. Her şey durdu. DYK de tatil edildi ama faaliyetler 28.03. 2020 den itibaren durdu. Normal müfredat kapsamı harici ek ders ödenmemesi olayı 28 Mart ile başladı. Dilekçe ile başvurup red cevabına istinaden idari yargıya başvuru yapabilirsiniz. Benim anladığım kadarıyla ne ile başvuru yaparsanız yapın ödeme yapmayacaklar. İdari yargı ile kazanmama ihtimaliniz yok.

          1. Ahmet dedi ki:

            Anladım Eyüp hocam. Ben yine de önce yüzyüze görüşecem eğer netice alamazsam o zaman sitenizdeki 23-27 Mart haftası ile ilgili eksik ödenen ekderse itiraz dilekçesi ile başvurumu bi yapayım. Çok umutlu değilim ama inşallah bi sonuç alırız. 10 saatlik bi okuma-yazma kursu için İdari Yargıya başvurmak istemiyorum. Biraz uzun ve yorucu bir süreç olur. Ayrıca kalkıp 10 saat için şube müdürleriyle papaz olmaya da değer mi bilmiyorum. Neyse Eyüp hocam ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.

          2. Ahmet dedi ki:

            Hocam dilekçeme halkeğitimden (dolayısıyla ilçeden) bugün cevap geldi. Halkegitimin cevabında özetle;

            ” 2347 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı
            İLE
            Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 07.04.2020 tarih ve 6207728 sayılı yazılarına istinaden

            23-27 Mart haftasında yaptığınız okuma-yazma kursunun ekdersinin ödenmesi mümkün değildir. Bu ilgi yazılarda belirtildiği gibi HALK EĞİTİM MERKEZLERİ BÜNYESİNDE KURS AÇANLARDAN SADECE üzerlerinde resmi bir görevi bulunmayanlara EK DERS ÖDEMESİ YAPILIR. ”
            Hocam bu iki yazıya istinaden 23-27 Mart haftası halk eğitime bağlı kurs yürütenlerden sadece usta öğretici ve ücretli öğretmenler o hafta kurs ücreti alabilir bizim gibi MEB e bağlı bir okulda kadrolu öğretmen olarak çalışanların halk eğitime bağlı açtığı kurslara ait ücret ödenmez diyor. Hocam katılıyor musunuz bu gerekçelere?

  7. Hazal dedi ki:

    Mrh 15 martta analık iznim bitti ek ders alır mıyım rapor e ucretsiz izin dönüşü değil

    1. Eyüp YANBAKAR dedi ki:

      Maalesef hocam alamıyorsunuz.

  8. Seher dedi ki:

    Benim 16 martta doğum iznim bitti ve o gün göreve başladım. Yani öne çekilen ara tatil döneminde. Canlı derslerim de var. Ek ders almam gerekmiyor mu ?

    1. Admin dedi ki:

      16 marttan sonra alınamıyor Hocam. Yine bulunduğunuz ilçe MEM ile görüşseniz iyi olur.