1 Milyona Yakın Öğrenci, ‘Eba Akademik Destek Sistemi’ İle Üniversite Hedefine İlerliyor

1 Milyona Yakın Öğrenci, ‘Eba Akademik Destek Sistemi’ İle Üniversite Hedefine İlerliyor
29 Nisan 2020 13:16
1.213
A+
A-

11 ve 12. sınıf öğrencilerine bu yıl ilk kez Millî Eğitim Bakanlığı’nın Dijital Eğitim Platformu EBA’dan sunulan EBA Akademik Destek Sistemi (ADES), YKS’ye hazırlanan gençlerin beğenisini kazandı. Sınava en verimli şekilde hazırlanmak için ADES’e son bir ay içinde kayıt olup sistemi kullanan 11 ve 12. sınıf öğrenci sayısı 828.000 oldu.

Millî Eğitim Bakanlığının dijital eğitim platformu EBA’da, 11. ve 12. sınıflar için yeni nesil sorular ve onlarca kaynak kitap barındıran, ayrıca öğrencilerin ihtiyacına göre akıllı yönlendirme sistemiyle hedeflerine ilerlemelerini sağlayan Akademik Destek Sistemi, gençlerin beğenisini kazandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle 25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelenen YKS’ye en verimli şekilde hazırlanmak için son bir ay içerisinde ADES’e kayıt olup, sistemi kullanan 11 ve 12. sınıf öğrencisi sayısı 828.000 oldu.

ADES’te Yapay Zeka Desteği ve Akıllı Öneri Sistemi Var
‘EBA Akademik Destek Sistemi’nde her öğrenci yapay zekâ destekli sistem tarafından kendisi için önerilen çalışma stratejisi ile üniversite hedeflerine doğru ilerliyor. Sistem, öğrencilerin “Sıfırdan Çalış”, Eksiklerini Kapat” ve “Sorulara Yüklen” gibi farklı stratejiler seçmesine olanak sağlıyor.

Öğrenci tarafından hedeflenen bölümün puanı, puan türü, konuyla ilişkili ÖSYM’nin sorduğu soruların toplam sorulara oranı, öğrencinin bu ders ile ilişkili sınav bölümlerindeki net hedefleri gibi verilerle kişiye özel yol haritasını ADES oluşturuyor. Öğrenciler tüm konulara eşit zaman harcamak yerine, hedefe ulaşmak için önem vermeleri gereken konulara yönelebiliyorlar.

Akıllı öneri sistemi de bulunan ADES’te 240.000’den fazla soru bulunuyor. ADES’te öğrencinin bir konuyu ne derinlikte kavradığını kestirmek için öğrencinin deneme sınavı soruları ve test soruları cevapları, soru zorluk parametreleri ve hangi sıra ile çözüldükleri analiz edilerek hedefleriyle karşılaştırılıyor. Bunun sonucunda sıradaki konunun önerilip önerilmeyeceğine yine sistem tarafından karar veriliyor.

Akademik Destek Sistemine ilişkin değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şöyle konuştu: “Yılın başında gençlerimize “Size ne lazım” diye sorduk ve ne lazım dedilerse EBA Akademik Destek Sistemi’ne öyle yön çizdik. Öğrencilerimiz üniversite sınavına hazırlanırken tam ihtiyaçları olanı ortaya koymak için büyük gayret sarf ettik. Elbette o zaman böyle bir salgın dönemiyle karşılaşabileceğimizi düşünmemiştik. Şu an içinde bulunduğumuz uzaktan eğitim koşullarında Akademik Destek Sistemi’ne olan ihtiyaç daha da arttı. Bir milyona yakın gencimizin gösterdiği ilgiden ve her gün sisteme kayıt yaptıran onlarca yeni öğrencimizin olmasından mutluluk duyuyoruz.

Akademik Destek Sistemi’mizin yanı sıra EBA’da, LGS ve YKS’ye hazırlık yapan 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerimizin tamamına sunduğumuz canlı ders uygulaması da her geçen gün daha fazla kullanılıyor.

Öğrencilerimizin kendi öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla çevrimiçi ders yaptıkları EBA Canlı Sınıf uygulamasında 13 Nisan 2020’den itibaren, ilk 15 günde işlenen ders sayısı 650.000’i aştı. Bu derslerin 150.000’i ilk hafta yapılmıştı. Talep giderek yoğunlaştı. İkinci hafta 500.000 canlı ders yapıldı. Bunların yaklaşık 200.000’i hafta sonunda işlendi. Uzmanlarımız EBA Kontrol Merkezi’nde 7 gün 24 saat daha fazla öğrenci ve öğretmene hizmet sunabilmek çalışıyorlar. Gelişen durumlara, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

‘Akademik Destek Nedir’ adlı videosu

MEB

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.