TÜM ORTAOKUL KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE ! 

TÜM ORTAOKUL KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE ! 
9 Nisan 2020 16:32
1.792
A+
A-

TÜM ORTAOKUL KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE !

 

2020 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu kapsamında 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında yapılacak olan Merkezi sınava girecek 8.sınıf öğrencilerinin Merkezi Sınav için Öğrenci Başvuruları 6 Nisan 2020 itibariyle Bakanlıkça merkezi olarak alınarak, onaylanmıştır. Bu kapsamda;

Not-01: 2020 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Bakanlık resmi sayfası (www.meb.gov.tr) üzerinden yayımlanmıştır.

Not-02: Merkezî sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılan resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren Merkezî Sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebileceklerdir.

Not-03: Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 22 Nisan 2020 tarihine kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.

Not-04: Merkezi sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılan öğrencilerin sınav bilgilerinin kayıtlı bulundukları ortaokul idarelerince “e-Okul Sınav İşlemleri / Sınavla-Sınavsız Öğrenci Alacak Okul Başvuru Onay İşlemleri / Sınav Öğrenci Kontrol Ekranı” ekranı üzerinden 22 Nisan 2019 tarihine kadar mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir.

Not-05: 2020 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulamalarına yönelik yapılacak tüm iş ve işlemler ilgili kılavuz hükümlerine göre belirtilen süre içerisinde doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.