“Telafide Ben de Varım” Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

“Telafide Ben de Varım” Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
16.06.2021
5.483
A+
A-

“Telafide Ben de Varım” Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Soru 1: “Telafide Ben de Varım” ne zaman yapılacaktır?

Cevap: “Telafide Ben de Varım” 5 Temmuz – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Soru 2: “Telafide Ben de Varım” kimleri kapsamaktadır?

Cevap: Her kademedeki öğrenciler, Öğretmenler ve velileri kapsamaktadır.

Soru 3: “Telafide Ben de Varım” da öğrenciler için hangi programlar yapılacaktır?

Cevap: Fiziksel , Sosyal Duygusal, Akademik Gelişim ve Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimiz için etkinlikler yapılacaktır.

Soru 4: Faaliyetlere katılmak zorunlu mudur?

Cevap: Faaliyetlere katılmak öğretmen, öğrenci ve veliler için gönüllülük esasına dayalıdır.

Soru 5: Faaliyetin düzenlenebilmesi için en az kaç katılımcı olması gerekmektedir?

Cevap: Eğitim yada etkinlik faaliyetinin açılması için en az 12 katılımcı (öğrenci, öğretmen veya veli)
olması gerekir.

Soru 6: Faaliyete katılacak öğrencilerden mutlaka veli izin belgesi alınacak mıdır?

Cevap: Faaliyete katılacak öğrencilerden mutlaka veli izin belgesi alınacaktır.

Veli İzin Belgesini indirmek için TIKLAYINIZ.

Soru 7: Öğrenci ve veliler başvuruları nasıl yapacakladır?

Cevap: Öğrenci ve veliler dilekçe ile istedikleri okul idaresine başvuracaklardır.

Soru 8: Öğrenci, veli ve öğretmenler faaliyetlere istedikleri ilde katılabilecek midir?

Cevap: Öğrenci ve veliler istedikleri yerde eğitim faaliyetine katılabilecekler. Fakat öğretmenler sadece görevli oldukları ilde eğitim faaliyetine katılabileceklerdir.

Soru 9: Öğrencii Öğretmen ve velilere faaliyetler nasıl yapılacaktır?

Cevap:

  • Öğrencilere yönelik hazırlanan eğitimler yaz okulu mahiyetinde olacaktır.
  • Öğretmenlere yönelik faaliyetler hizmetiçi eğitim kapsamında uzaktan veya yüzyüze yapılabilir.
  • Velilere yönelik faaliyetler Halk Eğitim Merkezleriyle işbirliği içerisinde hazırlanabilir.

Soru 10: Ücret ödemeleri nasıl yapılacaktır?

Cevap: Ücret ödemeleri Personel Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya göre yapılacaktır.

Yazıyı indirmek için TIKLAYINIZ.

Soru 11: Faaliyetlerde ücretli öğretmenler görev alabilecek midir?

Cevap: İhtiyaç halinde ücretli öğretmenler de görev alabilecektir. Başvurularını okul yada ilçe MEM’lere yapabilirler.

Soru 12: Özel okullardaki öğrenciler bu faaliyetlere nasıl katılacaktır?

Cevap : Özel okul öğrencileri de devlet okullarında açılan bir faaliyete katılabilecektir.

Soru 13: Faaliyet girişleri nasıl yapılacaktır?

Cevap: Faaliyet girişleri Okul, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

Soru 14: Faliyetlerde onay işlemi olacak mıdır?

Cevap: Okul müdürlükleri tarafından giriş yapılan faaliyetlerde ilçe ve il MEM onayı olacaktır. İlçe MEM tarafından giriş yapılan faaliyetlerde il onayı olacaktır. İl MEM tarafından giriş yapılan faaliyetler direk onaylanacakdır. Merkez ilçesi olan İl MEM’lerde ilçe onayları otomatik verilecektir.

Soru 15: Etkinlik ve eğitim arasındaki fark nedir?

Cevap: Etkinlik 1 gün yada en fazla 2 gün sürer. Eğitim daha uzun süren faaliyettir. (15, 20, 45 veya 70 Saat gibi) Planlamalarda Eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi uygun olur.

Soru 16: Öğretmenler başvuruların nerden yapacaklardır?

Cevap: MEBBİS + Başvuru İşlemleri + Telafide Ben de Varım Başvuru İşlemleri + Faaliyet Görev Başvuruları

Soru 17: Faaliyetlerin işleyiş sırası kronolojik olarak nasıl olacaktır?

Cevap:

1) Faaliyeti planlama (Okul+İlçe + İl)
2) Faaliyetin sisteme girilmesi (Okul+İlçe + İl)
3) Onay süreçleri
4) Öğretmenlerin görev tercih etmesi (Mebbis)
5) Faaliyet sahibi okul/kurumların faaliyete öğretmen ataması yapması
6) Öğrencilerin faaliyete okula gelerek başvurusu, gerekli izin belgelerini doldurmaları
7) Faaliyet için gerekli resmi olurların ve görevlendirmelerin yapılması (Valilik+Kaymakamlık vb.)
8) Faaliyetin icrası
9) Faaliyet tamamlandı bilgisinin modüle işlenmesi

Soru 18: Faaliyete 12’den az öğrenci başvurduysa nasıl bir işlem yapılabilir?

Cevap: İki okulda aynı faaliyet açılmış fakat A okuluna 7 öğrenci başvuru yapmış. B okuluna ise 8 öğrenci başvuru yapmış olsun. Bu okulların ikiside ayrı ayrı bu faaliyeti açamayacaklardır. Fakat isterlerse iki okula başvuran öğrenciler bir okulda birleştirilip tek bir faaliyet açılabilecektir.

Soru 19: Faaliyetler hangi aşamalarda iptal edilebilir?

Cevap: Faaliyeti modüle giren kurum faaliyetin her aşamasında faaliyeti iptal edebilir. İptal edilen faaliyet yayından kalkar.

Soru 20: Aynı kurumda aynı etkinlik veya eğitim birden fazla açılabilir mi?

Cevap: Öğrenciler farklı olmak kaydıyla yapılabilir.

Soru 21: Faaliyetlere birden fazla öğretmen başvuru yapması halinde nasıl bir işlem yapılacaktır? Yetkinlik aranır mı?

Cevap: Faaliyetlere öğretmenler görevlendirilirken mutlaka yetkinlik olmalıdır. Yetkinlik o alanla ilgili hizmetiçi veya geçerli sertifika gibi. Örneğin bir çalgı faaliyetinde müzik öğretmeni robotik kodlama faaliyetinde bilişim öğretmeni olması uygun olur. Etkinliklerde ise tüm öğretmenler görev alabilir. Mesela doğa yürüyüşü gibi. İzcilik kampında

Soru 22: Faaliyet süreleri ne kadardır?

Cevap: Faaliyet süreleri faaliyet tanımlarken faaliyeti seçince gelmektedir.

Soru 23: Bir öğretmen aynı hafta için de birden fazla faaliyet yapabilir mi?

Cevap: Evet yapabilir ancak haftalık ders saatine dikkat etmelidir. Örnek olarak 12 + 10 saatlik iki faaliyet olabilir.

Soru 24: Faaliyetlerde kimler görev alabilecektir?

Cevap: İdareci ve öğretmenler görev alabilecektir.

Soru 25: Bu faaliyetlerde öğretmen ve idareciler kaç saat ekders ödenebilecektir?

Cevap: Faaliyetlerde görevlendirilen idaresi ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğer öğretmenlere haftada 30 saate kadar ekders ödenebilecektir.

Soru 26: Bir etkinlik veya eğitim süresi ne kadardır?

Cevap: 40 dakikadır.

Soru 27: Faaliyetlerde katılımcı sayısı 12 altına düşerse nasıl bir işlem yapılır?

Cevap: 12 altına düşerse kapatılır.

Soru 28: Öğretmen başvuruları ne zaman başlayacaktır?

Cevap: Öğretmenler 21 hazirandan itibaren mebbisten başvuru yapabilirler.

Soru 29: Birleştirilmiş sınıflı okullarda etkinlik ve eğitimler nasıl olacaktır?

Cevap: Bu okullarda 12 katılımcıyı geçmek şartıyla tüm sınıflar iki yada tek grup halinde etkinlere katılabilir.

YORUMLAR

  1. Nisa Nur Silman dedi ki:

    2 temmuza kadar derslere katılacağım

  2. Nisa Nur Silman dedi ki:

    Evet katılacagım