Tek Hekimden Alınan Rapor Süresi Uzatıldı.

Tek Hekimden Alınan Rapor Süresi Uzatıldı.
17 Mart 2020 09:28 | Son Güncellenme: 17 Mart 2020 10:24
1.474
A+
A-

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresinin 14 güne yükseltildiğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs ile mücadelede tedbirleri kapsamında açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, bu kapsamda tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresi 14’e yükseltildiğini duyurduç

Tek hekim tarafından rapor verme süresi 14 güne çıkarıldı

Vatandaşları, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs riskine karşı önerilen 14 kurala hassasiyetle uyması konusunda uyaran Bakan Selçuk, 14 gün karantina kuralını da hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Yurtdışından gelen vatandaşlara, gerekli durumlarda halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat/iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak.”

“Kronik hastaların 1 Mart ve sonrasında sona eren sağlık raporları geçerli olacak”

Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirleri kapsamında, “Kronik hastalarımızın 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak” dedi.

Reçete düzenlemelerine gerek kalmayacak

Kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak.

Böylelikle kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu olmayacağına işaret eden Selçuk, bu sürede ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılayacaklarını belirtti.

TrtHaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.