Salgın Dönemi Boyunca 3 Kitapla Çocuklarla Birlikte Olan Elif ile Alp, Şimdi “Okul Heyecanı” Yaşıyor

Salgın Dönemi Boyunca 3 Kitapla Çocuklarla Birlikte Olan Elif ile Alp, Şimdi “Okul Heyecanı” Yaşıyor
5 Mart 2021 10:55
718
A+
A-

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün salgın hastalık döneminde psikolojik sağlamlığı artırmak amacıyla okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için yayımladığı Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı  “Elif ile Alp” serisinin dördüncüsü çocuklarla buluştu. Çocukların çok sevdiği karakterler Elif ve Alp, bu kitapçıkta yaşıtları gibi “Okul Heyecanı” yaşıyor. 

Yüz yüze eğitim öğretimin başladığı bu günlerde, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Elif ile Alp serisinin 4. kitabı,  “Okul Heyecanı” çocuklarla buluşuyor. 

Elif ile Alp serisinin öğrenci, öğretmen ve velilerin büyük beğenisini kazandığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okul Heyecanı” adlı yeni kitapla çocukların salgının travmatik etkileriyle baş etmeleri ve normalleşme sürecine uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini anlattı.  

Kitapta öğrenciler ve ailelerinin interaktif bir şekilde yapabilecekleri pek çok etkinlik bulunduğunu ifade eden Bakan Selçuk, “Çocuklarımızın kaygılarından arınmaları için psikoeğitsel olarak desteklenmelerini çok önemsiyoruz. Bu yeni kitabımızla, çocuklarımız kendileriyle rahatlıkla özdeşleştirdikleri Elif ve Alp’in yaşantıları üzerinden yüz yüze eğitim sürecinde okulda uymaları gereken kuralları daha iyi özümseyecek. Ayrıca kitapta yer alan etkinlikleri yaparak kendilerini sağlıklı bir şekilde ifade edebilecekler.” ifadelerini kullandı. 

Kovid-19 salgınının başından bu yana Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, psikososyal destek hizmetleri kapsamında, bu süreçte çocuklarda görülebilecek ortak ruhsal tepkileri azaltmak ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek için çok yönlü çalışmalar yapıyor.  

Salgın sürecinde çocukların psikolojik sağlamlıklarını korumak ve güçlendirmek amacıyla pek çok etkinlikler yapıldı, görsel materyaller hazırlandı. Küresel salgın sürecinde çocukların yeni durumlara uyumunu kolaylaştırmak, korku, kaygı gibi duygularını bazı kahramanlar üzerinden ifadelerine imkân sağlamak, yaz döneminde keyifli vakit geçirmek amacıyla da “Elif ile Alp Çocuklar İçin Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçıkları” serisi hazırlandı. 

Her bir kitaptan 30’ar bin adet basıldı ve 81 ildeki okullara gönderildi.  

Bu kitapçıklar, e-kitap haline dönüştürülerek http://meb.ai/OuSuV adresinde yayımlandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.