“Okula Merhaba! İlk Haftam” Etkinlikleri Yayınlandı

“Okula Merhaba! İlk Haftam” Etkinlikleri Yayınlandı
12 Şubat 2021 18:10
704
A+
A-

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla ve özel eğitim sınıfı/okulunda eğitim gören okul öncesi dönemdeki özel eğitim öğrencilerimizin sınıflarında uygulanmak üzere “Okula Merhaba! İlk haftam” etkinlikleri yayınlanmıştır.  

“Okula Merhaba! İlk Haftam” çalışmasında, özel eğitim öğrencilerimizin devam ettiği okul öncesi okulların tekrar eğitim-öğretime başlayacağı ilk haftada öğrencilerimizin sınıfta akranları ile beraber uygulayabileceği her gün için üç etkinlik bulunmakta olup, etkinliklerin tamamının tüm engel gruplarına göre uyarlaması yapılmıştır. Toplamda 74 sayfadan oluşan “Okula Merhaba! İlk Haftam” etkinliklerinde Bilişsel Gelişim, Dil Gelişimi, Sosyal-Duygusal Gelişim, Uyumsal Beceriler ve Motor Beceriler alanlarında toplam 15 etkinlik bulunmaktadır. Etkinliklerin tamamında zihinsel yetersizliği olan, görme yetersizliği olan, işitme yetersizliği olan, bedensel yetersizliği olan, otizm spektrum bozukluğu olan, dil ve konuşma bozukluğu olan, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bulunan, az gören ve az işiten öğrencilerimize yönelik uyarlamalar yer almaktadır. Hazırlanan uyarlanmış etkinlikler, yüz yüze eğitime geçiş sürecinde öğrencilerimizi desteklemiş olacaktır. 

“Okula Merhaba! İlk Haftam” etkinliklerimiz tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin etkin bir şekilde faydalanabilmesi için erişime açılmıştır.

“Okula Merhaba! İlk Haftam” etkinliklerimizin tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyor, hayırlı olmasını dileyerek “Okula Merhaba!” diyoruz.

“Okula Merhaba! İlk haftam” etkinliklerine ulaşmak için TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.