Bakan Selçuk’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bakan Selçuk’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
29 Ekim 2020 20:19
952
A+
A-

Değerli Öğretmenlerim, Öğrencilerim,

Kıymetli Velilerim,

Aziz Milletim,

Cumhuriyet; millî varlığımızın tescil edilişi, egemenliğimizin adıdır. Ne mutlu bizlere ki kayıtsız ve şartsız biçimde bu ülkenin en büyük kazanımlarından biri olan cumhuriyetin 97. yaşını kutluyoruz. Zor şartlarda kazanılmış bir yurttaşlığın ve özgürlüğün değerini onunla bildik ve her bir kişinin eşit haklara sahip olmasının kıymetini onunla anladık.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Cumhuriyet, kendisine bağlı olanlara en ileri aşamalara götüren imkânları verir.” der. Biz de cumhuriyetle elde ettiğimiz imkânların şuuru içinde bu imkânları geliştirmek ve çağın gerekleriyle zenginleştirerek eğitim yolunu aydınlatmak gayesindeyiz.

Cumhuriyetimizin 97. yaşına erişmesinin kıvancını duyduğumuz bu kutlu günde, en kıymetli emanetimiz olan bu büyük değerimizi gelecek nesillere kavratmanın, onlar eliyle ülkemizi daha güzel günlere eriştirmenin sorumluluğunu Millî Eğitim Bakanlığı olarak hassaten taşıyoruz. Bir fazilet olan Cumhuriyetin kimliğini daima koruyup heyecanını daima yaşatacağız.

Cumhuriyetimizin ilanının 97. yılında İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını; öğretmen, asker, polis ve görev azmiyle çalışırken bu vatan uğruna canını feda etmiş her bir şehidimizi; cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hürmet ve minnetle anıyoruz.

Öğrencilerimin, öğretmenlerimin, velilerimizin ve aziz milletimizin her bir ferdinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Ziya SELÇUK

Millî Eğitim Bakanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.