Bakan Özer, Cnn Türk’te Eğitim Gündemini Değerlendirdi

Bakan Özer, Cnn Türk’te Eğitim Gündemini Değerlendirdi
6 Ocak 2022 23:23
633
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk’te Gece Görüşü programında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ilişkin kararlılığını vurgulayarak, “Şu anda tüm Türkiye inandı ki gerekli tedbirler alındığında haftada 5 gün Yüz Yüze Eğitim devam edebilir. Bugün itibarıyla 3 bin 451 tane sınıfımız Kovid veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi. Belli bir aşamaya gelirse önlemlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz. Okullar ilk açılması, son kapatılması gereken yerlerdir.” dedi. 

Öğretmenlerde aşılanma oranı yüzde 94

Yüz yüze eğitim konusundaki en büyük avantajın öğretmenlerin aşılanma oranının yüksek oluğuna değinen Bakan Özer, “En büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının çok yüksek olması. Bir doz aşılanma oranı yaklaşık yüzde 94, en az 2 doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 89. Yüzde 5 civarında da aşı olmayıp antikor geliştiren öğretmenimiz var. Toplamda yüzde 94. Üçüncü doz aşılanan öğretmenimiz bugün itibarıyla yüzde 41. İngiltere, Almanya, Fransa gibi haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam eden çoğu ülkeye göre öğretmenlerimizin aşılanma oranı çok yüksek.” diye konuştu. 

Yarıyıl tatilini bir hafta öne almak gibi bir planlamalarının olmadığını dile getiren Özer, “Şu anda elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne getirmeyi gerektirmiyor. 850 bin sınıftan 3 bin 451 tane sınıf… Biz on binleri gördük Omikron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı. 

“23.5 milyon yardımcı kitabı 81 ilimize ulaştırdık”

Öğrencilerin yüz yüze eğiteme çok daha istekli olduklarını belirten Özer, şunları söyledi: “Bir taraftan yüz yüze eğitimi açık tutmaya çalışırken bir taraftan da geçmiş 1.5 yılın kayıplarıyla ilgili dünya kadar etkinlik yapıyoruz. 

Bu süreçte öğretmenlerimiz Bakanlığın telafi edici mekanizmalarının çok ötesine geçerek derslere başlarken geçmiş kayıplara ilişkin kazanım sağlamak için çok büyük fedakârlık gösterdiler. Bakanlık olarak biz de 10, 11 ve 12. Sınıflarda; ortaokulda 6, 7 ve 8. sınıflarda destekleme yetiştirme kurslarımız hizmet veriyor. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde yardımcı kaynaklar verdik. Şu ana kadar 23.5 milyon yardımcı kitabı 81 ilimize ulaştırdık. İkinci dönem ilk defa ilkokul 2. sınıflara da bu kapsamda destek vereceğiz.”

100 milyon kitap hedefi

16 bin 361 yeni kütüphane yaptıklarını hatırlatan Bakan Özek, “Şu an itibarıyla tüm okullarımızda kütüphane var ve 28 milyon civarında kitap varken bugün itibarıyla 41 milyon kitaba sahip okullarımız. 2022’deki hedefimiz 100 milyon kitaba ulaşmak tüm kütüphanelerde. Başarabilirsek her ay 5 milyon kitapla bu kütüphanelerimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz. Okullardaki imkan farklılıklarını azaltmamız gerekiyor. Konumundan bağımsız, tüm okullara her imkânı sağlayalım ki eğitimde imkândan kaynaklanan bir eşitsizlik ortaya çıkmasın. Dezenfektan, maske gibi ihtiyaçları kalmasın diye yaklaşık 722 milyon TL’yi tüm okullarımıza gönderdik. Bu rakam bir önceki Eğitim-öğretim yılında gönderilen rakamın 20 katıydı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.