Lgs’de İptal Edilen Sorunun Ardından Puanlar Yeniden Hesaplanacak

Lgs’de İptal Edilen Sorunun Ardından Puanlar Yeniden Hesaplanacak
14 Eylül 2024 11:15 | Son Güncellenme: 14 Eylül 2024 09:25
339
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapmış olduğu son dakika açıklaması ile meraklı bekleyiş sona erdi. LGS sınavına giren öğrencilerin sınav sorusuna itirazları değerlendirmeye alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olan basın açıklaması başlığı ile paylaşılan o duyuruda hakların korunacağı ve 2024 LGS puanlarının yeniden hesaplanacağı üzerine açıklamalar yapıldı. Davalara ilişkin yargılama sürecini yürüten ilgili mahkemenin kararının 11 Eylül tarihinde ancak bakanlığa ulaştığı bilgisi dikkatlerden kaçmadı.

İptal kararının nedenleri açıklandı!

Kararın neden bu kadar geciktiğine dair oluşan sorulara istinaden verilen bu cevabın ardından iptal kararının detayları da tek tek aktarıldı. Verilen karar sonucunda sınav kılavuzunda bulunan “sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerini yeniden saklanması suretiyle puanlama yapılır” hükmü göz önüne alınarak fen bilimleri dersi 13. soru hatası nedeniyle puanların yeniden hesaplanmasına karar verilmiştir.

Öğrencilerin yeniden yapılan hesaplamanın ardından mağduriyet yaşamaması için yerleştikleri okullara yönelik hakları korunmaktadır. Yeniden puan hesaplaması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı açılacaktır. Eğer öğrenciler kayıt hakkını kullanmak istemezlerse mevcut okullarında kalabilecektir.

Öğrencilere yeni kayıt hakkı verilecek!

Öğrencinin takip edeceği süreç kendisine SMS ya da e-okul üzerinden ayrıca bilgilendirilecektir. Yapılacak değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu hakkını kullanmak istemeleri durumunda 14 Eylül ile 20 Eylül tarihleri arasında e-okul üzerinden kayıt alınacak ve 21 Eylül tarihi itibariyle kayıtlar otomatik olarak tamamlanacaktır.

Mebpersonel

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.