Ösym Ücretlerinin Yatırılması İçin Yanlış IBAN Verildiyse Ne Yapılmalıdır?

Ösym Ücretlerinin Yatırılması İçin Yanlış IBAN Verildiyse Ne Yapılmalıdır?
9 Eylül 2024 13:26
167
A+
A-

ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu sınavda görev alacak bir kişinin öncelikle sistemde IBAN numarasını güncellemesi gerekiyor. MEBBİS modülüne giriş yaparak sınav işlemleri modülü ekranında yer alan IBAN güncelleme adımın takip ederek güncelleme işlemini yapması gerekiyor.

Eğer görevli olan kişi IBAN güncelleme işlemini yapmazsa sınav görevi sonunda ücret yatırılsa da belirtilen IBAN’a yansıtılamıyor. Peki böyle bir durumda gözetmenler ne yapmalı?

IBAN’I yanlış verdiğini farkettiyse

Öncelikle bu kişi yanlış IBAN verdiğini fark ettiğinde sınavdan sonraki iki gün içerisinde değerlendirme formunu doldurması gerekiyor. Ardından sınava girilen ÖSYM bürosu aranmalı ve durum anlatılmalı. Bir başka seçenek sınav görev belgesinde görevlendirme yapan koordinatörlüğün iletişim bilgileri bulunarak buradan irtibata geçilebilir. CİMER üzerinden başvuru yapılabilir.

IBAN düzeltilince ücret hesaba yansır

Sınav görevlilerinden, IBAN ile ilgili sorunu bulunan bir kişi durumu fark ettiği anda ÖSYM’yi arar ve aradığı anda sistemin açık hale getirip düzeltilmesi için fırsat tanınır. IBAN düzeltildiği anda kısa süre içerisinde belirtilen ÖSYM görev ücreti hesabı aktarılır.

IBAN bilgisini güncellemediği için görev ücretini hesabına alamayanlar öncelikle sisteme girerek IBAN’ını güncellemeli ardından çağrı merkezini aramalıdır. Ortalama bir buçuk iki ay içerisinde düzenli takiplerle sınav görev ücreti hesaba aktarılır.

Mebpersonel

Bizi Whatsapp Kanal’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Twitter’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Facebook’tan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Telegram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.
Bizi Youtube’dan takip etmek için TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.