115 Takımla Teknofest’te Bilsem Rüzgarı

115 Takımla Teknofest’te Bilsem Rüzgarı
23 Temmuz 2020 12:52
1.043
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde ülke çapında çalışmalarını sürdüren BİLSEM’ler 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek TEKNOFEST’e 23 farklı kategoride 115 takım ile katılma hakkını elde etti.

Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL, bu başarıya ilişkin duygularını kamuoyuyla paylaştı:

“Dünyanın en büyük TEKNOFEST’ine BİLSEM’lerden seçilerek katılma hakkını elde eden 115 takımımızı tebrik ediyorum.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün amacı özel yetenekli öğrencilerimizin bilim ve teknolojiyi takip eden, düşünen ve üreten bireyler olarak yetişmeleri için onlara her yönüyle destek vermektir. Kadim mirasımızın zenginliklerinden kopmadan çağın gerektirdiği teknolojiyi en üst düzeyde kullanmayı ve üretmeyi amaçlayan Bilim ve Sanat Merkezlerimiz, Bakanlığımızın yanı sıra özel kuruluşların desteği ile de çalışmalarını yürütmektedir.

Bu kapsamda Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedef olarak benimseyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde BİLSEM’ler 115 takım ile açıklanan kategorilerde finale kalarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.

Millî teknoloji hamlesi heyecanı ile ülkemiz için var gücüyle çalışıp katkılar sunan Bilim ve Sanat Merkezlerimizin; havacılıktan otomotive, robotikten akıllı ulaşım alanlarına, çevre ve enerji teknolojilerinden tarım teknolojilerine, su altı araçlarından eğitim teknolojilerine kadar 23 farklı kategoride ürettikleri teknolojileri ve havacılık gösterilerine ilişkin sayısız etkinliklerini 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te sunmaları planlanmaktadır.

Ülkemizin geleceğini şekillendirmede çok önemli rolü bulunan özel yetenekli bireylerin eğitiminin, ülke geleceğine katkı sunacağına yönelik inancımla finale kalan 115 takımımıza başarılar diliyor, bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

BİLSEM’ler adına 23 farklı kategoride ve 115 dalda 22-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te sunulacak 2020 Yılı TEKNOFEST’ine katılmaya tüm vatandaşlarımızı şimdiden davet ediyorum.”


 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.